Обратна връзка |  Версия за хора с увреждания |  Български | English
Търсене в сайта  Търсене

Новини

17.05.2024

    Министърът на младежта и спорта Георги Глушков отбеляза Деня на спорта - 17 май в Пловдив.
Той започна визитата си с посещение на състезанията от Световната купа по фехтовка, която се провежда в зала „Колодрума“. Министър Глушков поздрави председателя на Българска федерация по фехтовка Величка Христева, както и Йоана Илиева за спечелената квота за участие на Олимпийските игри в Париж и пожела успех в надпреварата и на нея, и на останалите 10 български представителки. Общо 155 сабльорки ще премерят сили в последната преди Игрите в Париж Световна купа. За Илиева състезанието започва утре. 
    Министър Глушков и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова присъстваха и на традиционен празник в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. 
    „Поздравления за всичко, което правите и начина, по който се грижите за нашите деца и спортната им култура“, обърна се министър Глушков към ректора проф. д-р Румен Младенов и ръководството на учебното заведение.

17.05.2024

    В Деня на българския спорт заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов беше официален гост на спортния празник на Частно основно училище „Питагор“. В рамките на събитието се състояха редица спортни активности, свързани със здравословния начин на живот. 
    „За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод Деня на българския спорт. В днешния ден отдаваме заслуженото уважение и признание към усилията на всички, които имат принос, заслуги и отношение към българския спорт. Министерството на младежта и спорта приветства организирането на подобни събития, чиято цел е да развият здравословния и активен начин на живот сред подрастващите“, заяви Младенов. 
    Заместник–министър Петър Младенов изрази надежда, че ЧОУ „Питагор“ ще подкрепя възпитаниците си по пътя към спортните постижения и в бъдеще.
Тази година събитието премина под мотото “Чиста игра“ – за пълноценен и активен начин на живот без вредни субстанции“. Именно в тази категория зам.-министър Младенов връчи купите на победителите.

17.05.2024

    Министърът на младежта и спорта Георги Глушков изпълни ангажимента, който пое при стъпването си в длъжност за преодоляване на забавянето и бързото подсигуряване на българските спортни клубове. 
    Проекти на 861 спортни клуба в 52 вида спорт на обща стойност 13 766 685 лева са одобрени по Програмата за развитие на спортните клубове към 15 май. 
    Предстои разглеждането на проектите на 48 клубa от 5 спорта, които са отложени поради липси в документите.

Изявления и интервюта

17.05.2024

    









    УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ, 
    РЪКОВОДИТЕЛИ И ДЕЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ, 

    За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на всички, работещи в сферата на физическото възпитание и спорта!
На този ден през 1894 г. група швейцарски учители пристигат в България и полагат основите на организираното спортно движение у нас. 130 години по-късно България има своята богата спортна история и велики спортисти – шампиони и медалисти от олимпийски игри, световни и европейски първенства, прославили страната по целия свят. Вашето спортното майсторство, воля за победа и отдаденост са достоен пример за най-младите и прохождащите в спорта, които уверено искат да тръгнат по Вашия път. 
    Благодаря на всички ангажирани в системата на българския спорт за всеотдайния труд и положените усилия за издигането на престижа на българския спорт и неговото развитие. Сигурен съм, че заедно ще надграждаме постигнатото до момента и ще вървим към нови върхови постижения.

Проектодокументи

Обявления

10.05.2024
29.04.2024
находящи се в административната сграда на Министерство на младежта и спорта, с адрес: гр. София, бул. „Васил Левски’' № 75

Календар

Отнасяща се за всички картотекирани състезатели към лицензираните спортни федерации по Закона за физическото възпитание и спорта

Видео

Обучение за придобиване на компетентности за разработване на проекти към програма Европейски корпус за солидарност

Електронни административни услуги

Обществени поръчки
Профил на купувача

Галерия

 
Този WEB портал е създаден в рамките на Проект „Модерни практики и иновативно обслужване в сферата на младежкото развитие и спорта”, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”
©2024 Министерство на младежта и спорта