Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Янка Такева е преизбрана за председател на Синдиката на българските учители

9 коментара
Янка Такева е преизбрана за председател на Синдиката на българските учители

Несменяемата вече 23 години лидерка на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева беше преизбрана в събота на поста. За нея гласуваха 312 от делегатите на конгреса на СБУ, съобщиха от профсъюза.

”Благодаря ви за голямото доверие. Ще продължавам да работя всеотдайно, за да мога да оправдая вашето доверие. И се моля Господ да ми даде здраве, за да мога да изпълня обещанията си”, заяви Такева.

Тя е припомнила, че СБУ е най-големият синдикат в България с около 72 000 членове и е изразила надежда в скоро време той да достигне 100 000.

За заместник-председател на СБУ е преизбран Красимир Попов, а за председател на Централната контролно-ревизионна комисия - Диана Иванова.

Янка Такева е председател на Синдиката на българските учители от 1994 г. От 1995 г. досега е председател на Националната комисия за работа с жените, младежите, децата и семейството към КНСБ. Член на Националния съвет за закрила на детето към Държавната агенция за закрила на детето.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

9 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анасонлийски
    #9

    Каквито членовете, такъв и синдикалният им ръководител. Тъжна картинка в българското образование!

  2. Nikola Nikolov
    #8
  3. tim
    #7

    Тетка Такева е вечна, като мафията на профсъюзите. Преди 9ти септември профсъщзи не е могло да има - над 90% от населението са били селяни. След 9ти не е могло да има - държавате е била на работниците. След 10ти ноември - пак няма - няма желаещи да се запишат в профсъюз. Но те си ползват сградата в центъра на София, сигурно я дават под наем като бащиния и си делкат парите.

  4. симпатяга
    #6

    Тези,които са я избирали,чули ли са какъв принос има за каквото и да е в обширния списък на нейни участия?

  5. Nely
    #5

    Като пилци ги брои Такева синдикалните членове. И какво като станат 100 хил.? Толкова време, нито старините я плашат, нито закона, нито времето... Продаде не веднъж синдикалните искания на учителите и все се прави на гръмната. Та тя наближава 80, нима не може да се намери някой по-свеж и с отношение и без да е толкоз окопан...

  6. анита хегерланд
    #4

    Ролята на синдикатите не е да посредничат между работниците и държавата, защото техните права са законово осигурени, а да изразяват официално мнението на членовете си. Не си спомням членовете да са се събирали, за да обсъждат трудните теми в образованието и да достигат решение на проблемите, което синдикатите да успеят да договорят?! Или може би у нас просто е "така"?! МОН "мисли" вместо нас?!

  7. kalo.asenov72
    #3

    тук май не можем да се сърдим на световната конспирция. Заслужаваме си съдбата, това е...

  8. stefanmg
    #2

    Дъртата изкукала бабичка ще си показва скъпите чанти по студията още един мандат...

  9. манол манолов
    #1

    нещо като мафия, до гроб

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.