1 Май, 2018 21:04 3 963 31

Димитър Манолов: Доходите ни - най-ниски в ЕС. Докога?

• димитър манолов-
  • кт "подкрепа"-
  • доходи-
  • труд-
  • деня на труда-
  • работа

Президентът на КТ "Подкрепа" припомни гротестката в Деня на труда

Димитър Манолов: Доходите ни - най-ниски в ЕС. Докога? - 1

Основното предизвикателство пред работещите в България са заплащането и условията на труд. Това каза инж. Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“, в интервю за агенция „Фокус“ по повод 1 май – Ден на труда.

„Известно е, че в България, като член на ЕС е страната с най-ниски доходи в него. Това е нещо, което непременно трябва да се промени. Условията на труд, по ред причини, също не са на най-доброто ниво. Дори и някои неща, които ни се наложи да вършим заради членството си в ЕС, бяха направени по възможно най-лошия начин“, каза инж. Манолов. Той даде пример с работното време, неговото изчисляване и полагането на нощен труд.

„Разбира се, темите, които са основополагащи за цялото общество като образование и здравеопазване, са в тежка криза. Това са сектори, в които се налага да се предприемат мерки“, допълни президентът на КТ „Подкрепа“.

Той обърна внимание, че конфедерацията работи в защита на трудещите се по всички начини, незабранени от закона. „Това е през механизма за социалния диалог, през механизмите за уреждане на колективните трудови спорове и т.н.“, каза още инж. Манолов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

• 1 Живко Ангелов

44 2 Отговор
    Отговорът е: Докато наглеци,като задаващия въпроса, са начело на работническите организации.
    На първи май, при тия доходи, трябваше да има манифестации във всеки град, организирани от професионалните съюзи.

Коментиран от #14, #27

• 2 222

28 0 Отговор
    докато избираме политици които мислят първо за себе си а след това за тези които са ги избрали

Коментиран от #4

• 3 Кумчо Вълчо

28 3 Отговор
    " Димитър Манолов: Доходите ни - най-ниски в ЕС. Докога?"
    манолов мен ли питаш??????????????????????
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

• 5 Голям прос

31 1 Отговор
    Нали си профсъюз, организирай протести, стачки и друго каквото умееш. Ама след това да няма уволнени от тези които ще отидат. Не виждам полза от тия, за толкова години нищо не направиха
  • 6 Анонимна

33 1 Отговор
    Вие от КТ "Подкрепа", само членски внос събирате от трудещите се хора,а не ги защитавате въобще!!! Какво направихте толкова години,нищо!!! Работниците няма кой да ги защитава!!!!Работихме за жълти стотинки на чужди и наши фирми!!!!Вече няма да работим във България!!!!
  • 7 Ваща мм...

19 2 Отговор
    Важното е,че депутатите не отстъпват по заплати на европейските си колеги и през месец-два си ги увеличават!Иначе по какво ще личи, че сме европейци?
  • 8 Ads

11 3 Отговор
    Ами докато на другите са по-високи от нашите, до тогава. Иначе как да стане, гледаме кои са предпоследни и от утре с указ ги цакаме отгоре с 1 евро ли? Тоя отдавна само дрънка с оня другия смешник от кнсб.
  • 9 бачкер

19 0 Отговор
    Манолов оставкаааа !!! Нищо не сме видели досега от вас - само лапате членски внос и дрънкате по срещи празни обещания !
  • 10 гост

13 0 Отговор
    Седни и договаряй други доходи срещу съответен положен труд. Ако ти питаш, то няма смисъл да се чете повече.
  • 11 истината

16 1 Отговор
    Тоз Манолов на мъж ли се прави.Що не каже колко пъти е пил потен вода или неговото занимание е да полира със задника си столовете в канцелариите и да дрънка глупости.Я да отиде да работи че да види как се изкарват пари а не да дава акъли.
  • 12 Мунчо

15 0 Отговор
    Сегашните синдикати в България са циреи на телата на работещите, а ако някой пита за онези профсъюзи преди 1989 г. пак ще кажа същото. Както и тогава, така и сега освен членския внос държавата си намира разни начини да им подхвърли по някоя пара всяка година, купува си спокойствие (социален мир) и така кучето само лае слабо, но нито вдига много шум, нито хапе.
    Виждате какво правят синдикатите в Германия - стачки в Луфтханза, огромни загуби за работодателите и накрая частична или пълна победа. Тук обаче нашите капиталисти си позволяват да говорят за работещите им хора, като за говеда - спомнете си изказванията на зализания бос на Лудогорец. Всички работодателски организации в страната считат, че работим малко и некачествено и ни плащат прекалено много за това. Услужливото ни правителство явно също смята така щом разреши със закон да "внасяме" камериерки, сервитьори, работници в кухня и т.н. от Украйна, Молдова, Беларус, Виетнам. Не, че си нямаме такива работници, но хората вече не искат да работят за унизително заплащане и държавата му намери колая - вместо защита на регионалния пазар на труда - внос на евтина и непретенциозна работна ръка, а българите, като не искат да работят за жълти стотинки нека духат супата. Представете си при стачка, която не знам кой би се наел да организира, колко бързо ще се намерят стачкоизменници.
    Тъй, че докато не успеем да притиснем в ъгъла политици и крупни работодатели ще сме последни по доходи в Европа, а утре както е тръ
  • 13 Мунчо

3 0 Отговор
    както е тръгнало и в света!
  • 14 Много умно..

9 4 Отговор

До коментар #1 от "Живко Ангелов":

Като няма икономика, няма висок стандарт, няма високи заплати. С протести няма как да стане.
    С умно управление, което има визия за развитие става. С тикви не

Коментиран от #28

• 15 Като гост

5 0 Отговор
    Според мен, просто трябва да изравнят всички останали европейски заплати с нашите.... ъе тогава ще видите чудо за приказ....
  • 16 GBgb

2 3 Отговор
    Докато изкараш за повече
  • 17 ЧУКАМЕ НА ЗАКЛЮЧЕНА ВРАТА

10 1 Отговор
    РЕВОЛЮЦИЯ Е НУЖНА, НО СА НУЖНИ ОЩЕ ПОНЕ 3-5 ГОДИНИ ДОРДЕ СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ПАК ДЪЛБАЕМ В ТУНЕЛ БЕЗ ИЗХОД. ХРИСТО СМИРНЕНСКИ - " Каменарче " помниме ли ? ПЪТ - НОВ ПЪТ В ТИЯ КАНАРИ ! ИЛИ ОБИЧАМЕ ЧАЛГА, АНАЛЕН СЕКС, ТРИ ПЪТИ НА ДЕН, НА МАСАТА, ПОД МАСАТА, НА БАЛКОНА НА ТЕРАСАТА. ИСТАМБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ, ТРЕТИ ПОЛ ? НА КЪДЕ ВЪРВИМ ? АЛЕКО НАПИСА " БАЙ ГАНЬО " преди 90 години . Гледам БОЙКО И се възхищавам, АЛЕКО та ти си бил гений, как можа, таз съдба НЕЩАСТНА НАША тогаз тъй ясно я видя ?
  • 18 Гост

1 1 Отговор
    Пишете, че няма демонстрации и обвинявате синдикатите. Колко от пишещите обаче сте синдикални членове и си плащате членската вноска? Синдиката трябва да има членове, които да организира. Манолов да излезе сам какъв ще е ефекта според вас? С писане по форумите само не става...
  • 19 Георги

Това Майкъл Скот ли е?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

• 21 Този коментар е премахнат от модератор.

• 22 Митко

0 0 Отговор
    Заглавието ви не отговаря на написаното в статията.Къде пише,че Манолов казва "докога"?Не е коректно от ваша страна.

Коментиран от #23

• 23 Този коментар е премахнат от модератор.

• 24 жълти зъбки

0 0 Отговор
    Докато не изпукате всички крадливи комунисти.
  • 25 Гого

1 0 Отговор
    Доходите ще бъдат ниски докато имаме 240 корумпирани депутати+един селянин от Банкя!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

• 27 българин

2 0 Отговор

До коментар #1 от "Живко Ангелов":

Съгласен съм, само с една малка, но важна корекция. Не манифестации, а национални стачки, както във Франция, Гърция и на много други места.
  • 28 факт

1 0 Отговор

До коментар #14 от "Много умно..":

Става и още как. Кучето скача според тоягата.
  • 29 дааааааааа

1 0 Отговор
    Докато на първи май организирате хепанинги, а не общи стачки, както е в целия свят.
  • 30 Българин

1 0 Отговор
    Докато ги търпим, знае е се кои.
  • 31 The TRAPPER

1 0 Отговор
    Докато начело не застане един мъжкар с топки и акъл- така ще е !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове