Д-р Тренчев: Приватизацията в България бе бандитска и дивашка

14.02.2020 / 20:04 3

Кадър: БНТ

Едва ли има друга организация, освен КТ "Подкрепа", която да е скачала толкова срещу дивашката приватизация в България. На Иван Татарчев носих папките със сигнали за нередности при приватизацията с пикап, на Никола Филчев ги носих на ръка, при Борис Велчев спрях, защото вече нямаше смисъл.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ д-р Константин Тренчев, почетен президент на КТ "Подкрепа" по повод разпореждането на главния прокурор ДАНС да извърши пълна проверка на приватизационния процес у нас. "За следприватизационния контрол съм се карал със Сергей Станишев, ходил съм при Бойко Борисов, но нищо. Аз не знам в България да е развалена някоя голяма приватизационна сделка, която е ощетила държавата. Кой пише правилата? Със сигурност това не са профсъюзите. Ние сме предавали огромно количество документи, с които сме доказвали нередностите в приватизацията. Въпросът е дали може да бъде наказан приватизаторът, който вместо да инвестира, е нарязал всичко за скрап. Юристите казват, че не може и има давност. Не знам, не съм запознат. Знам къде ще се скрият всички виновни - зад общата безотговорност. Наистина нещата са много закъснели, защото даден завод или предприятие може да е препродадено, а най-вероятно е въобще да го няма. Така ще се скъсаме от дела. Хубавото е, че може да излезе истината и да кажем - ето ги престъпниците. Народът се чувства ограбен от тази приватизация. Надявам се да има някакво възмездие, но като цяло съм скептично настроен", прогнозира д-р Тренчев, пише Novini.bg.

"Аз познавам всички големи сделки в България. Има доста успешни, но те са почти изцяло осъществени от западни фирми. Има и няколко успешни български сделки. Тук приватизацията бе извършена бандитски. Хората са се примирали и с масовата приватизация, защото и там бяха измамени. Те си казват - е нищо, не е за първи път. Включително и аз имам бонова книжка, но нито се интересувам, нито някой ме е информирал", разкри почетният президент на КТ "Подкрепа". 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
nimfa1925 (преди 4 години)
Рейтинг: 16160 | Одобрение: 3330
Какви проверки,каква давност ,какви съдилища?Щом е разграбено национално имущество директно национализация(в полза на пенсионерите защото те са построили всичко това) и за приватизаторите НАРОДЕН СЪД!Гешев ти си.....!
4444444
2
1
Leaks (преди 4 години)
Рейтинг: 107 | Одобрение: 7
Е то всичко му се нашепваше от US embassy 😜 Хайде да не бъзикаме!
Цвета рушвета
0
1
MrBean (преди 4 години)
Рейтинг: 134587 | Одобрение: -1908
Да ме прости Господ ,не знаех че е жив. Тия работи дето ги плещи са наполовина верни. Да носеше папки но само на "подбрани" сделки.Понякога подшушнати ,понякога заради лични интереси... затова Татара не го "дишаше",за откачалника знаем,но за Велчев да ръси глупости не върви... трябват доказателства а не само нападки.Айде наздраве!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама